بیماری های مشابه

کراتوآکانتوما (تومور گنبدی شکل)
کراتوآکانتوما (تومور گنبدی شکل)
کراتوآکانتوما یک سرطان پوست به سرعت در حال رشد است که معمولاً به صورت یک ندول (گرهک) آتشفشان مانند (یک برآمدگی جامد که هنگام لمس محکم است) روی پوست افراد میانسال یا مسن که در معرض آفتاب قرار دارند ظاهر می شود. تصور می شود که آنها نوعی کارسینوم سلول سنگفرشی هستند. اکثر کراتوآکانتوماها به سرعت (در عرض چند هفته تا یک ماه) ایجاد می‌شوند و پس از آن ممکن است طی 6 ماه خود به خود برطرف شوند و فقط یک رد زخم باقی بمانند. با این حال، ممکن است باقی بمانند و به رشد خود ادامه دهند و گاهی در نهایت به غدد لنفاوی نفوذ کنند. راه های درمان کراتوآکانتوما (تومور گنبدی شکل)، راه های مراقبت کراتوآکانتوما (تومور گنبدی شکل)، راه های تشخیص کراتوآکانتوما (تومور گنبدی شکل)

سندرم گاردنر
سندرم گاردنر
سندرم گاردنر (GS) یکی از زیرمجموعه‌های پولیپوز خانوادگی آدنوماتوز (familial adenomatous polyposis - FAP) است. علاوه بر وجود پولیپ‌های روده‌ای که در FAP به‌طور کلاسیک مشاهده می‌شود، GS شامل مجموعه‌ای از رشدها و ناهنجاری‌های خارج روده‌ای است که شامل استئوم‌ها (osteomas)، کیست‌های اپیدرمال (epidermal cysts)، تومورهای دسموئید (desmoid tumors)، هیپرتروفی مادرزادی اپیتلیوم رنگدانه‌ای شبکیه (congenital hypertrophy of the retinal pigmented epithelium - CHRPE)، آدنوم‌های آدرنال (adrenal adenomas) و ناهنجاری‌های دندانی است.

سندرم پولیپوزیس متعدد خانوادگی
سندرم پولیپوزیس متعدد خانوادگی
سندرم پلی‌پوز متعدد خانوادگی، یا پولی‌پوز آدنوماتوز خانوادگی (Familial Adenomatous Polyposis - FAP)، یک اختلال ژنتیکی است که بیماران را به سرطان کولورکتال (Colorectal Cancer) مستعد می‌سازد. این بیماری ناشی از یک جهش وراثتی اتوزومال غالب در ژن APC بر روی کروموزوم ۵ است. APC یک ژن سرکوب‌کننده تومور است. شیوع FAP در هنگام تولد در جمعیت عمومی تقریباً ۱ در ۱۰٬۰۰۰ است و ۱٪ از موارد سرطان کولورکتال را تشکیل می‌دهد.

کیست اپیدرموئید
کیست اپیدرموئید
کیست‌های اپیدرموئید (Epidermoid cysts) که به‌اشتباه با نام کیست‌های سباسه (Sebaceous cysts) شناخته می‌شوند، یکی از شایع‌ترین تومورهای خوش‌خیم پوستی در بزرگسالان هستند و در کودکان و نوزادان به‌ندرت مشاهده می‌شوند. این کیست‌های نیمه‌جامد دارای پوششی از اپیتلیوم کراتینیزه بوده و عمدتاً با کراتین نرم شده پر شده‌اند که حالتی شبیه به پنیر و بویی تند دارند. این کیست‌ها اغلب به‌صورت خود به خودی ظاهر می‌شوند. همچنین ممکن است به‌دلیل تخریب ساختارهای فولیکولی یا کاشت اپیدرم از طریق آسیب نافذ ایجاد شوند.

خرید اشتراک