بیماری های مشابه

التهاب لب اشعه‌ای
التهاب لب اشعه‌ای
التهاب لب ناشی از نور خورشید (Actinic cheilitis) که به عنوان لب کشاورز یا لب ملوان نیز شناخته می‌شود، به صورت کراتوزهای ناشی از نور خورشید (actinic keratoses) در لب‌ها، به ویژه لب پایین، ظاهر می‌شود. مشابه کراتوزهای منفرد ناشی از نور خورشید، التهاب لب ناشی از نور خورشید نیز یک وضعیت پیش‌سرطانی است که با قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید مرتبط است. این وضعیت به طور قابل توجهی در مردان، بیماران مسن و افرادی با تیپ‌های پوستی روشن شایع‌تر است.

درماتیت تماسی آلرژیک
درماتیت تماسی آلرژیک
درماتیت تماسی آلرژیک (Allergic contact dermatitis) نوعی اگزما (درماتیت آتوپیک) است که در اثر واکنش به یک آلرژن (ماده حساسیت زا) ایجاد می شود. برخلاف درماتیت تماسی تحریک‌کننده (irritant contact dermatitis) که در زمان تماس ماده حساسیت‌زا با پوست رخ می‌دهد، درماتیت تماسی آلرژیک حدود 24 تا 72 ساعت پس از قرار گرفتن در معرض آن رخ می‌دهد. شیوع آلرژن‌هایی که باعث درماتیت تماسی آلرژیک می‌شوند، اغلب با گذشت زمان تغییر می‌کنند، زیرا برخی از مواد شیمیایی در تولید محصولاتی که با پوست در تماس هستند، دائما در حال تغییر است. اخیراً، علل شایع درماتیت تماسی آلرژیک عبارتند از نیکل، کرومات ها، مواد شیمیایی لاستیکی و نئومایسین. حساسیت زا های رایج در عموم مردم جامعه شامل عطر، فرمالدئید، لانولین (چربی های موجود در پماد ها و لوازم آرایشی) و بسیاری دیگر از مواد شیمیایی رایج محیطی می باشد.

درماتیت ناشی از لیسیدن لب‌ها
درماتیت ناشی از لیسیدن لب‌ها
درماتیت ناشی از لیسیدن لب (lip licker's dermatitis) نوعی درماتیت تماسی (contact dermatitis) مزمن و تحریک‌کننده است که به علت تماس مکرر لب‌های پوستی فوقانی و تحتانی با محتویات بزاقی ایجاد می‌شود. این حالت در کودکان خردسال شایع است، اما می‌تواند در نوجوانان و بزرگسالان نیز مشاهده شود.

برفک دهانی
برفک دهانی
کاندیدیاز دهانی، که به آن کاندیدیاز دهانی-حلقی نیز گفته می‌شود و به طور عمومی به عنوان برفک دهان شناخته می‌شود، یک علت شایع عفونت غشاهای مخاطی دهان توسط گونه‌های کاندیدا، به ویژه کاندیدا آلبیکنس (Candida albicans)، است. این عارضه در دوران نوزادی که سیستم ایمنی و پاسخ‌های ایمنی در حال توسعه هستند، شایع است.

سندرم ملکرسن-روزنتال
سندرم ملکرسن-روزنتال
سندرم ملکرسون-روزنتال با سه‌گانه‌ای از کیلیت گرانولوماتوز (granulomatous cheilitis)، فلج صورت (facial palsy) و زبان شیاردار (scrotal tongue) مشخص می‌شود. یکی از یافته‌های مشخصه این سندرم، تورم غشاهای مخاطی دهانی-صورتی و پوست اطراف آن است. این تورم معمولاً لب بالایی را درگیر می‌کند و به دنبال آن لب پایینی و بافت‌های اطراف دهان و چشمی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. بیشتر بیماران ابتدا تورم متناوب و بدون علامت لب‌ها را تجربه می‌کنند که در نهایت به تورم پایدار تبدیل می‌شود. به‌ندرت، بیماران ابتدا دچار فلج صورت می‌شوند. سایر علائم عصبی و چشمی شامل سردردهای میگرنی، وزوز گوش (tinnitus)، سرگیجه، اختلالات بینایی و اشک‌ریزی بیش از حد است. درگیری عصب صورت توسط گرانولوم‌ها منجر به فلج عصب صورت می‌شود. فلج عصب صورت معمولاً یک‌طرفه است، اما درگیری دوطرفه نیز گزارش شده است.

خرید اشتراک