آنوریسم آئورت توراسیک
Thoracic aortic aneurysm
عکس بیماری

مراقبت‌های اورژانسی / تثبیت وضعیت:

بیماران مبتلا به آنوریسم بدون علامت آئورت سینه‌ای (Asymptomatic Thoracic Aortic Aneurysm - TAA) می‌توانند برای پیگیری نزدیک به صورت سرپایی مشاوره کاردیوتوراسیک دریافت کنند یا در صورت بروز نگرانی‌های اورژانسی دیگر، مشاوره فوری در کنار تخت بیمار داشته باشند.

برای تشریح آئورت (Aortic Dissection) و پارگی آئورت (Aortic Rupture)، اصول درمان شامل موارد زیر است:

  • کنترل ضربان قلب و فشار خون (Impulse Control).
  • انتقال خون در صورت کم‌خونی شدید.
  • برگرداندن اثر داروهای ضد انعقاد (Reversal of Anticoagulation).
  • کنترل درد.
  • مشاوره اورژانسی کاردیوتوراسیک.

برای ارزیابی و مدیریت بیشتر به تشریح آئورت مراجعه کنید.

بررسی تشخیصی:

آنوریسم آئورت سینه‌ای (TAA) به معنای گشاد شدن شریان نسبت به اندازه اولیه آن است؛ به‌طور معمول به افزایش قطر شریان به میزان ۵۰٪ تعریف می‌شود. TAA به ندرت با علائم همراه است و حدود ۹۵٪ از بیماران بدون علامت هستند. عوارض وخیم TAA شامل تشریح و پارگی آئورت است که موارد اضطراری پزشکی با نرخ مرگ‌ومیر بالا هستند. بیشتر این عوارض در ریشه یا آئورت صعودی رخ می‌دهد و پس از آن آئورت نزولی و قوس آئورت قرار دارند.

در ایالات متحده، هر سال حدود ۱۳٬۰۰۰ نفر به دلیل بیماری‌های آئورتی جان خود را از دست می‌دهند و TAA هجدهمین علت شایع مرگ در بین تمامی افراد است.

عوامل خطر شامل جنس مذکر، سن بالاتر، سابقه پرفشاری خون، نقص‌های مادرزادی قلب (مانند دریچه آئورت دو لتی)، بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)، بیماری عروق کرونر، سیگار کشیدن، سابقه تشریح آئورت، سابقه خانوادگی بیماری آنوریسمی، و سندرم‌های ژنتیکی از جمله سندرم اهلرز-دانلوس، لوئیس-دیتز، مارفان و ترنر هستند. در گذشته، سیفلیس علت اصلی TAA بود؛ اما با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها، وقوع TAA ناشی از سیفلیس به‌شدت کاهش یافته است.

نیروهای بیوشیمیایی و مکانیکی منجر به TAA می‌شوند که باعث ضعف و گسترش دیواره می‌شوند. تغییرات در انعطاف‌پذیری دیواره آئورت منجر به افزایش فشار بر روی شریان می‌شود و در هنگام تحریک سیستولیک می‌تواند ضعف دیواره را تشدید کند و باعث ایجاد آنوریسم شود. چندین عامل که می‌تواند به پارگی یا تشریح منجر شود شامل زخم‌های آئورتی (پلاک‌های آترواسکلروتیک مختل شده)، آترواسکلروز لایه داخلی و هماتوم‌های داخل دیواره هستند. آئورتیت عفونی می‌تواند باعث ایجاد آنوریسم‌های کاذب (pseudoaneurysms) شود که در محل آسیب شریانی ناشی از عفونت یا ضربه رخ می‌دهد.

مدیریت به محل، شکل و اندازه آنوریسم، همچنین علائم و بیماری قلبی‌عروقی همراه بستگی دارد. در بیماران بدون علامت، مدیریت ممکن است شامل کنترل فشار خون، به‌خصوص با بتابلاکرها برای کنترل ضربان، نظارت و آموزش بیمار برای مشاهده علائم و نشانه‌های اولیه عوارض باشد. پس از ارزیابی کامل و ارزیابی خطر، تعمیر یا تعویض جراحی ممکن است انجام شود. کمتر از نیمی از بیمارانی که دچار پارگی TAA می‌شوند به بیمارستان می‌رسند. مرگ‌ومیر می‌تواند تا ۵۴٪ در عرض ۶ ساعت و ۷۶٪ در ۲۴ ساعت پس از پارگی باشد.

موضوع مرتبط: نکروز کیستیک مدیا (Cystic Medial Necrosis)

نظرات کاربران

در حال حاضر نظری ثبت نشده ، می‌توانید نظرات خود را در مورد این مطلب ثبت کنید.
خرید اشتراک