لوسمی لنفوبلاستیک حاد
Acute lymphoid leukemia
عکس بیماری

لوسمی لنفوبلاستیک حاد (Acute Lymphoblastic Leukemia - ALL) / لنفوم لنفوبلاستیک (Lymphoblastic Lymphoma - LBL)، که به نام‌های لوسمی لنفوسیتی حاد یا لوسمی لنفوئیدی حاد نیز شناخته می‌شود، نوعی سرطان مربوط به سلول‌های پیش‌ساز B، سلول‌های T یا سایر انواع سلول‌ها است که در آن سلول‌های لنفوئیدی نابالغ در خون، مغز استخوان یا سایر بافت‌ها تجمع می‌یابند.

تشخیص

تشخیص معمولاً نیازمند حضور بیش از ۲۰٪ لنفوبلاست در خون محیطی و/یا حضور نفوذ سلول‌های نابالغ در مغز استخوان یا بافت با تأیید منشأ لنفوئیدی توسط فلوسیتومتری (flow cytometry) و/یا سیتوشیمی (cytochemistry) است.

شیوع و علائم

ALL / LBL شایع‌ترین سرطان در کودکان است (بیشتر در کودکان زیر ۶ سال رخ داده و یک چهارم از کل سرطان‌های کودکی را تشکیل می‌دهد) و در بزرگسالان نیز دیده می‌شود (معمولاً در افراد بالای ۶۰ سال). کودکان ممکن است با تب‌های بدون دلیل، رنگ‌پریدگی، هپاتواسپلنومگالی (hepatosplenomegaly)، لنفادنوپاتی (lymphadenopathy) و/یا خونریزی و کبودی آسان مواجه شوند. خونریزی شبکیه نیز ممکن است رخ دهد.

علل و عوامل خطر

علت ALL / LBL ناشناخته است، اما با تابش‌های یونیزان و همچنین برخی ناهنجاری‌های ژنتیکی مرتبط شده است. تقریباً ۷۵٪ از نوزادان مبتلا به ALL دارای بازآرایی ژن KMT2A (که قبلاً به عنوان لوسمی مخلوط شناخته می‌شد) هستند، که با نتایج به‌خصوص نامطلوبی همراه است. کروموزوم فیلادلفیا (Philadelphia chromosome - Ph)، اگرچه در موارد کودکی ALL نادر است، اما در ۲۰٪ تا ۲۵٪ موارد بزرگسالان دیده می‌شود که شایع‌ترین زیرگروه ژنتیکی است. وقوع ALL مثبت به Ph با افزایش سن افزایش می‌یابد.

نظرات کاربران

در حال حاضر نظری ثبت نشده ، می‌توانید نظرات خود را در مورد این مطلب ثبت کنید.
خرید اشتراک