تعریف و مشخصات: اختلال اضطراب فراگیر با نگرانی مفرط و پایدار در مورد مسائل مختلف زندگی روزمره مشخص میشود که بر عملکرد روزانه تأثیر منفی میگذارد. این اختلال معمولاً با اضطرابی که کنترل آن دشوار است و باعث ناراحتی یا اختلال قابلتوجهی میشود، همراه است. بیماران اغلب با شکایت از نگرانی مداوم، تحریکپذیری (irritability)، تنش عضلانی (muscle tension)، بیخوابی (sleeplessness) و خستگی (fatigue) مراجعه میکنند.
شیوع: شیوع تخمینی GAD در نوجوانان ۰.۹٪ و در بزرگسالان ۲.۹٪ گزارش شده است. حدود یکسوم خطر ابتلا به این اختلال ناشی از استعداد ژنتیکی است. این بیماری در میان زنها بیشتر از مردان تشخیص داده میشود.
- بیماران اغلب از دوران جوانی با نگرانیهای رو به افزایش مواجه میشوند و علائم شدیدتر و پایدارتر معمولاً در دهههای ۲۰ و ۳۰ زندگی بروز میکند.
تفاوت با سایر اختلالات اضطرابی:
- در GAD نگرانی عمومی و طولانیمدت وجود دارد که به جنبههای مختلف زندگی مربوط است و معمولاً بدون یک محرک خاص یا نگرانی متمرکز بروز میکند.
- ممکن است ویژگیهایی مشابه اختلال وسواس فکری-عملی (OCD) مانند شمارش، چک کردن یا افکار مزاحم دیده شود، اما در GAD این ویژگیها زمانبر یا آیینی نیستند و بیشتر به جلوگیری از پیامدهای منفی در فعالیتهای روزمره مرتبط هستند تا ترسهای درونی.
همراهی با سایر اختلالات: GAD ممکن است با اختلالات دیگری مانند افسردگی اساسی (major depression)، اختلال هراس (panic disorder)، هراس اجتماعی (social phobia) و فوبیاهای خاص (specific phobias) همزمان وجود داشته باشد.
- این بیماران ممکن است در معرض خطر بالاتر ابتلا به بیماریهای عمومی دیگر نیز باشند.