آلوپسی با الگوی زنانه
Female pattern alopecia
عکس بیماری

آلوپسی آندروژنتیک (Female Pattern Alopecia)

آلوپسی آندروژنتیک که به نام آلوپسی الگوی زنانه نیز شناخته می‌شود، یکی از علل شایع آلوپسی غیر زخمی (nonscarring alopecia) در جمعیت بزرگسال است، اما در کودکان و نوجوانان نیز گزارش شده است.

موارد مشاهده شده در سنین پایین

کم‌سن‌ترین مورد گزارش‌شده در متون پزشکی مربوط به یک دختر شش ساله است. اگرچه داده‌های دقیقی درباره شیوع این بیماری وجود ندارد، یک مطالعه گذشته‌نگر بر روی ۴۳۸ بیمار کودک با مشکل ریزش مو نشان داد که آلوپسی آندروژنتیک دومین علت شایع آلوپسی در میان مردان و زنان پس از حذف تشخیص تینیا کاپیتیس (tinea capitis) است، در حالی که آلوپسی آره‌آتا (alopecia areata) شایع‌ترین تشخیص بود. با این حال، در این مطالعه موردی، آلوپسی آندروژنتیک در گروه سنی ۱۹-۱۲ سال (۴۲ درصد از ۱۲۳ بیمار) به عنوان شایع‌ترین علت ریزش مو شناخته شد.

پاتوفیزیولوژی

پاتوفیزیولوژی آلوپسی آندروژنتیک در زنان به خوبی درک نشده است و تفاوت‌های پاتوفیزیولوژی بین جمعیت کودکان و بزرگسالان مشخص نیست. نقش آندروژن‌ها در آلوپسی آندروژنتیک زنان کمتر از نقش آنها در آلوپسی آندروژنتیک مردان مشخص است و بیشتر زنانی که با این تشخیص مواجه می‌شوند، علائم بالینی یا بیوشیمیایی هیپرآندروژنیسم (hyperandrogenism) را نشان نمی‌دهند. به طور مشابه، اگرچه ژنتیک به عنوان یک عامل پیش‌زمینه برای آلوپسی آندروژنتیک در نظر گرفته می‌شود، نقش تاریخچه خانوادگی در زنان کمتر از مردان واضح است. در جمعیت کودکان، حدود ۷۵ درصد از بیماران مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک یک والد مبتلا و ۲۵ درصد دو والد مبتلا دارند.

الگوی ریزش مو

توزیع ریزش مو در آلوپسی آندروژنتیک زنان با الگوی مردانه متفاوت است. بیماران با نازک شدن پراکنده مرکزی و گسترش قسمت میانی مواجه می‌شوند. این الگو به عنوان "الگوی درخت کریسمس" با تأکید بر پیشانی توصیف می‌شود. بیماران ممکن است با نازک شدن دو طرف گیجگاه نیز مواجه شوند. ریزش مو در ناحیه جلو و نازک شدن در ورتکس، همانند الگوی مردانه، کمتر شایع است. نواحی کاملاً طاس نیز نادر هستند. جالب است که هم مردان و هم زنان در جمعیت کودکان معمولاً با الگوی زنانه مواجه می‌شوند. در دوران نوجوانی، بیماران مذکر بیشتر با الگوی مردانه روبرو می‌شوند، اگرچه الگوی زنانه نیز مشاهده می‌شود. بیماران کودکی که با آلوپسی آندروژنتیک مواجه هستند، اغلب دارای تشخیص‌های درماتولوژیک دیگر مانند آکنه و درماتیت آتوپیک (atopic dermatitis) هستند. درماتیت سبورئیک (seborrheic dermatitis) پوست سر نیز به طور معمول در موارد آلوپسی آندروژنتیک وجود دارد.

نظرات کاربران

در حال حاضر نظری ثبت نشده ، می‌توانید نظرات خود را در مورد این مطلب ثبت کنید.
خرید اشتراک