سرطان کبد
Liver cancer
عکس بیماری

سرطان کبد به بدخیمی‌ای اطلاق می‌شود که به‌طور اولیه درون کبد بروز می‌کند. انواع مختلفی از سرطان کبد وجود دارند. کارسینوم هپاتوسلولار (Hepatocellular carcinoma) که تقریباً ۷۵٪ از سرطان‌های اولیه کبد را تشکیل می‌دهد، ناشی از تبدیل بدخیم در هپاتوسیت‌ها است. این نوع سرطان بیشتر در بیماران مبتلا به سیروز از هر علتی (مانند هپاتیت ویروسی مزمن، بیماری کبدی ناشی از الکل، استئاتوهپاتیت غیرالکلی) مشاهده می‌شود. کلانژیوکارسینوم (Cholangiocarcinoma) دومین سرطان اولیه شایع کبد است که حدود ۱۰٪ تا ۲۰٪ از موارد را تشکیل می‌دهد و منشأ آن مجاری صفراوی است.

چندین نوع نادر از سرطان کبد وجود دارد. آنژیوسارکوم (Angiosarcoma) و همانژیواندوتلیوم اپیتلیوئیدی (epithelioid hemangioendothelioma) از سلول‌های مزانشیمی منشأ می‌گیرند. نئوپلاسم پاپیلاری درون‌مجاری (Intraductal papillary neoplasm) و نئوپلاسم کیستیک موکوسی با کارسینوم مهاجم از مجاری صفراوی منشأ می‌گیرند.

هپاتوبلاستوما (Hepatoblastoma) نیز یک بدخیمی اولیه کبدی است که از هپاتوسیت‌ها منشأ می‌گیرد. این سرطان بیشتر در کودکان زیر ۳ سال شایع است و با برخی شرایط ژنتیکی مانند سندرم بکویت-ویدمن (Beckwith-Wiedemann syndrome)، بیماری ویلسون (Wilson disease)، و پولیپوزیس آدنوماتوز خانوادگی (familial adenomatous polyposis) مرتبط است.

بسیاری از بدخیمی‌ها می‌توانند به کبد متاستاز دهند. بیماران مبتلا به ملانوم اوویه (uveal melanoma) ممکن است به‌طور مکرر متاستاز کبدی داشته باشند. در موارد نادر، لنفوم‌ها ممکن است با تظاهر اولیه در کبد خود را نشان دهند.

نظرات کاربران

در حال حاضر نظری ثبت نشده ، می‌توانید نظرات خود را در مورد این مطلب ثبت کنید.
خرید اشتراک