سندرم تب خونریزی‌دهنده همراه با نارسایی کلیوی
Hemorrhagic fever with renal syndrome
عکس بیماری

تب خونریزی‌دهنده با سندرم کلیوی (Hemorrhagic fever with renal syndrome یا HFRS) یک سندرم نادر و تهدیدکننده حیات است که توسط ارتوهانتاویروس (Orthohantavirus) از خانواده هانتاویریده (Hantaviridae) و راسته بونیاویرالس (Bunyavirales) ایجاد می‌شود. ویروس‌های خاص هانتا که به عنوان عامل ایجاد HFRS شناسایی شده‌اند شامل ویروس هانتان (Hantaan virus)، ویروس سئول (Seoul virus)، ویروس پوومالا (Puumala virus) و ویروس دوبراوا / بلگراد (Dobrava / Belgrade virus) هستند. هانتاویروس‌ها در مخازن جوندگان قرار دارند و از طریق ادرار و بزاق جوندگان دفع می‌شوند.

شیوع جغرافیایی

HFRS یک بیماری تب‌دار در انسان است که بیشتر در آسیا رخ می‌دهد و بالاترین شیوع آن در کره جنوبی، چین و شرق روسیه است. در کره جنوبی، بیشتر عفونت‌ها در فصل زاد و ولد جوندگان در اواخر پاییز و اوایل زمستان رخ می‌دهد.

علائم بالینی

بیماران با یک بیماری تب‌دار مراجعه می‌کنند. بی‌اشتهایی، استفراغ، اسهال، سردرد، درد شکمی و تزریق ملتحمه (conjunctival injection) همگی علائم شایع همراه هستند. HFRS می‌تواند به شوک سپتیک و نارسایی کلیه پیشرفت کند و میزان مرگ و میر کلی حدود ۱٪ تا ۴٪ تخمین زده می‌شود.

یافته‌های آزمایشگاهی

یافته‌های آزمایشگاهی نسبتاً غیر اختصاصی هستند و شامل لکوستوز (leukocytosis)، ترومبوسیتوپنی (thrombocytopenia)، آسیب حاد کلیوی (افزایش نیتروژن اوره خون و کراتینین) و افزایش ترانس‌آمینازها (آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز) می‌شوند. تشخیص می‌تواند با آزمایش‌های ایمنی‌شناسی یا مولکولی خاص برای حضور هانتاویروس در سرم یا بافت بیوپسی تأیید شود.

درمان و پیشگیری

ریباویرین (Ribavirin) پتانسیل بهبود نتایج در مدیریت HFRS را دارد. واکسن برای ویروس هانتان در کره جنوبی در دسترس است و یک واکسن دوظرفیتی برای ویروس هانتان و ویروس سئول در چین موجود است.

نظرات کاربران

در حال حاضر نظری ثبت نشده ، می‌توانید نظرات خود را در مورد این مطلب ثبت کنید.
خرید اشتراک