آسیبهای چشمی ناشی از مواد شیمیایی
در معرض قرار گرفتن قرنیه و ملتحمه با مواد خورنده میتواند به یک آسیب چشمی ویرانگر و دردناک منجر شود. بیشتر آسیبهای شیمیایی به دلیل ترکیبات قلیایی (basic compounds) رخ میدهند، اما آسیبهای ناشی از اسیدها و حلالها نیز مشاهده میشود. میزان آسیبی که به قرنیه و سطح چشمی وارد میشود به pH ماده شیمیایی، زمان و میزان تماس بستگی دارد.
آسیبهای شیمیایی بیشتر در مردان جوان مشاهده میشود که اغلب از محافظت کافی برای چشم استفاده نمیکنند و در افرادی که از سفیدکنندهها و دیگر محلولهای پاککننده استفاده میکنند. این آسیبها همچنین زمانی رخ میدهند که استفادهکنندگان از لنزهای تماسی، محلول پاککننده لنز با پراکسید هیدروژن ۳٪ (مانند Clear Care) که نباید مستقیماً روی چشم استفاده شود، را با محلولهای چندمنظوره شستشو و خیساندن که میتوانند مستقیماً روی چشم استفاده شوند، اشتباه میگیرند.
ضروری است که درمان آسیبهای شیمیایی در اسرع وقت آغاز شود تا آسیبها به حداقل برسد.
بیماران مبتلا به آسیبهای شیمیایی چشمی اغلب درد شدید دارند و قادر به باز کردن چشم(ها)ی آسیبدیده نیستند. همچنین، در چشم آسیبدیده اشکریزی بیش از حد وجود خواهد داشت. در آسیبهای ناشی از پاشش، معمولاً سوختگیهای شیمیایی مرتبط بر روی پلک و صورت نیز وجود دارد. عوارض طولانیمدت مانند زخمهای قرنیه و تغییرات ساختاری پلک ممکن است رخ دهد.