بیماری جنگل کیاسانور
Kyasanur Forest disease
عکس بیماری

بیماری جنگل کایسانور (Kyasanur Forest Disease)

معرفی بیماری:

بیماری جنگل کایسانور (KFD) نوعی تب خونریزی‌دهنده ویروسی است که توسط کنه‌ها منتقل می‌شود و متعلق به خانواده فَلاوی‌ویریده (Flaviviridae) است. این بیماری به صورت بومی در جنگل کایسانور در جنوب غربی هند و در ایالت کارناتاکا (که پیش‌تر به آن میسور گفته می‌شد) یافت می‌شود. به طور محلی، این بیماری به نام «بیماری میمون» شناخته می‌شود. در این منطقه، حدود 500 مورد در سال گزارش می‌شود.

علائم و نشانه‌ها:

بیماری KFD به صورت طبیعی با علائم اولیه‌ای نظیر شروع ناگهانی تب شدید، لرز، سردرد، ضعف شدید، درد مفاصل (آرترالژیا)، بزرگ شدن غدد لنفاوی عمومی (لیمفادنوپاتی)، درد عضلانی (میالژیا)، زردی (یرقان)، و قرمزی صورت بروز می‌کند. همچنین ممکن است پتشی (نقاط کوچک خونریزی زیر پوستی) نیز مشاهده شود. پس از 72 ساعت، 40 درصد از بیماران ممکن است علاوه بر خونریزی از بینی، لثه‌ها و روده‌ها، دچار اسهال و استفراغ شوند. علائم چشمی شامل التهاب ملتحمه (کنژنکتیویت) و ترس از نور (فوتوفوبیا) است. معمولاً بر روی کام نرم، وزیکول‌هایی دیده می‌شود. مرحله اولیه بیماری 6 تا 11 روز طول می‌کشد، پس از آن ممکن است بیمار یک دوره بدون تب 1 تا 3 هفته‌ای را تجربه کند و سپس علائم مربوط به سیستم عصبی مرکزی مانند سردرگمی، هذیان، تشنج و کما بروز کند.

دوره کمون و انتقال بیماری:

دوره کمون بیماری KFD بین 2 تا 9 روز است. هیچ موردی از انتقال بیماری از فرد به فرد شناخته نشده است؛ اما انتقال از طریق تماس با مایعات بدن آلوده و تنفس آئروسل عفونی مستند شده است. از آنجا که ویروس می‌تواند در طول 12 روز اول بیماری از خون جدا شود، باید اقداماتی حفاظتی برای جلوگیری از مواجهه انجام شود.

نرخ مرگ‌ومیر و واکسن:

نرخ مرگ‌ومیر بیماری KFD بین 5 تا 10 درصد است. واکسن انسفالیت (التهاب مغزی) منتقله از کنه در روسیه موجود است، اما در ایالات متحده تأیید نشده است.

نظرات کاربران

در حال حاضر نظری ثبت نشده ، می‌توانید نظرات خود را در مورد این مطلب ثبت کنید.
خرید اشتراک