میلیاریا روبرا
Miliaria rubra
عکس بیماری
عکس بیماری

میلیاریا روبرا (Miliaria rubra)، که به عنوان عرق‌سوز یا جوش گرمایی نیز شناخته می‌شود، رایج‌ترین نوع میلیاریاست. میلیاریا روبرا به دلیل انسداد مجاری عرق اکرین درون‌اپیدرمال (intraepidermal eccrine sweat ducts) به وجود می‌آید. احتباس عرق و نشت عرق به داخل درم (dermis) واکنش التهابی ایجاد می‌کند که به صورت پاپول (papules) ظاهر می‌شود.

عوامل مستعدکننده:

عوامل مستعدکننده شامل شرایط گرم و مرطوب، بیماری‌های همراه با تب و پوشاک یا پمادهای انسدادکننده (مانند Aquaphor) می‌باشند.

انواع میلیاریا:

انواع مختلف میلیاریا بر اساس عمق انسداد مجرای اکرین طبقه‌بندی می‌شوند:

  • میلیاریا کریستالینا (Miliaria crystallina): ناشی از انسداد سطحی مجرای اکرین در لایه شاخی (stratum corneum) است و به صورت وزیکول‌های سطحی بدون اریتم (erythema) اطراف ظاهر می‌شود.

  • میلیاریا روبرا (Miliaria rubra): به دلیل انسداد مجرای اکرین درون اپیدرم (epidermis) ایجاد می‌شود. این شایع‌ترین نوع میلیاریا است و با پاپول‌ها یا پاپولووزیکول‌های (papulovesicles) یکنواخت و اریتمی ۲-۴ میلی‌متری همراه با زمینه اریتمی مشخص می‌شود.

  • میلیاریا پوستولوزا (Miliaria pustulosa): نوعی از میلیاریا روبرا است که در آن پوستول (pustules) شکل می‌گیرد و ممکن است نشان‌دهنده عفونت ثانویه باشد.

  • میلیاریا پروفوندا (Miliaria profunda): ناشی از انسداد عمیق‌تر مجرای عرق در محل اتصال درم-اپیدرم (dermal-epidermal junction) است و به صورت پاپول‌های همرنگ پوست با احتمال همراهی هیپوهیدروز (hypohidrosis) یا آنهیدروز (anhidrosis) ظاهر می‌شود.

نظرات کاربران

در حال حاضر نظری ثبت نشده ، می‌توانید نظرات خود را در مورد این مطلب ثبت کنید.
خرید اشتراک