میلیاریا پروفوندا
Miliaria profunda
عکس بیماری

میلیاریا ناشی از انسداد بخش اپیدرمال مجاری عرق اکرین (eccrine sweat ducts) است. سه نوع شناخته‌شده از میلیاریا وجود دارد که بر اساس علائم، تظاهرات بالینی و مدت زمان بروز، بسته به سطح انسداد متفاوت‌اند. میلیاریای کریستالینا (miliaria crystallina) از انسداد در لایه شاخی پوست (stratum corneum) ناشی می‌شود، در حالی که میلیاریای روبرا (miliaria rubra) زمانی رخ می‌دهد که انسداد در عمق بیشتری از اپیدرم باشد. در موارد مزمن میلیاریای روبرا، ممکن است پوسچول‌ها (pustules) ایجاد شوند که به این زیرگروه از میلیاریای روبرا، میلیاریای پوسچولوزا (miliaria pustulosa) گفته می‌شود. میلیاریای روبرا مزمن یا مکرر ممکن است به میلیاریای پروفوندا (miliaria profunda) منجر شود.

میلیاریای پروفوندا

میلیاریای پروفوندا ناشی از انسداد مجاری در محل اتصال درم-اپیدرم (dermal-epidermis junction) یا درم پاپیلاری (papillary dermis) است. پاپول‌ها (papules) بزرگتر از میلیاریای روبرا بوده و محکم و هم‌رنگ پوست هستند. بروز میلیاریای پروفوندا می‌تواند خارش‌دار (pruritic) یا بدون علامت باشد. معمولاً مدت کمتری نسبت به بروز میلیاریای روبرا دارد (معمولاً بیش از ۱ ساعت پس از توقف گرمازدگی ادامه نمی‌یابد). شایع‌ترین مکان‌های بروز میلیاریای پروفوندا اندام‌ها و تنه است. به دلیل انسداد مجاری اکرین، تعریق کاهش‌یافته (anhidrosis یا hypohidrosis) رخ می‌دهد. این می‌تواند با تعریق جبرانی (compensatory hyperhidrosis) در صورت و زیر بغل همراه باشد. معمولاً بیمار از هیچ علائمی شکایت نمی‌کند، اما هیپوهیدروزیس می‌تواند به خستگی حرارتی منجر شود که به صورت سرگیجه، خستگی و ضعف ظاهر می‌شود.

عوامل خطر و جمعیت‌های در معرض

هیچ گونه تمایل نژادی یا جنسی خاصی وجود ندارد، اما کودکان و نوزادان جوان به دلیل ناپختگی مجاری اکرین در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری هستند. میلیاریای پروفوندا اغلب در سربازانی که در مناطق گرمسیری فعالیت می‌کنند، مشاهده می‌شود.

نظرات کاربران

در حال حاضر نظری ثبت نشده ، می‌توانید نظرات خود را در مورد این مطلب ثبت کنید.
خرید اشتراک