میلیاریا کریستالینا
Miliaria crystallina
عکس بیماری

میلیا (Miliaria) ناشی از انسداد بخش اپیدرمی مجاری عرق اکرین (eccrine sweat ducts) است. سه شکل رایج میلیا وجود دارد که بسته به سطح انسداد، در علائم، تظاهرات بالینی و سیر زمانی متفاوت هستند: میلیاریای کریستالینا (miliaria crystallina)، میلیاریای روبرا (miliaria rubra یا گرمای سوزان) و میلیاریای پروفوندا (miliaria profunda یا پاپول‌های هم‌رنگ پوست با احتمال هیپوهیدروز (hypohidrosis) یا آنهیدروز (anhidrosis)). میلیاریای پوستولوزا (miliaria pustulosa) یک نوع پوستولار است که ممکن است در موارد مزمن میلیاریای روبرا مشاهده شود.

میلیاریای کریستالینا

میلیاریای کریستالینا که به نام سودامینا (sudamina) نیز شناخته می‌شود، به دلیل انسداد مجاری اکرین در لایه سطحی اپیدرم یا استراتوم کورنئوم (stratum corneum) رخ می‌دهد. این حالت ممکن است در هر سنی رخ دهد، اما در نوزادان و کودکان خردسال شایع است، احتمالاً به دلیل ناپختگی و ضعف ساختار مجاری. از نظر بالینی، به صورت وزیکول‌های شکننده ۱ تا ۲ میلی‌متری و عمدتاً بدون علامت ظاهر می‌شود. این حالت تمایل به بروز در صورت، گردن، بالاتنه و نواحی مسدود شده دارد. تب، قرار گرفتن در معرض شرایط محیطی گرم و مرطوب و انسداد (پوشش بیش از حد یا قنداق کردن) از عوامل مستعدکننده هستند.

انسداد سطحی به نظر می‌رسد ناشی از افزایش هیدراتاسیون همراه با رطوبت و تعریق باشد. هنگامی که انسداد مجرای عرق در عمق بیشتری از اپیدرم رخ می‌دهد، ممکن است میلیاریای روبرا (گرمای سوزان)، میلیاریای پوستولوزا یا میلیاریای پروفوندا (پاپول‌های هم‌رنگ پوست با احتمال هیپوهیدروز یا آنهیدروز) ایجاد شود.

نظرات کاربران

در حال حاضر نظری ثبت نشده ، می‌توانید نظرات خود را در مورد این مطلب ثبت کنید.
خرید اشتراک